Посета библиотеци ученика ометених у развоју

Посета ученика са посебним потребама библиотеци

Библиотека наше школе сваког месеца у договору са професорима разредне наставе, организује тематски унапред планиране часове у библиотеци.  У овом тренутку, активност долазака ученика нижих разреда на часове у библотеци је већ устаљена пракса којој се сви ученици радују. На овим часовима превасходно читамо и пишемо, усавршавамо и продубљујемо наше књижевне перспективе и домете. Искушавамо наше књижевно – критичке, теоријске и историјске способности изнова их унапређујући. Гледамо филмове снимљење по мотивима одређених књижевних остварења, такмичимо се, учествујемо у квизовима. Тада се обично помало посвађамо...

У овом полугодишту нарочит угођај својим присуством учинили су нам ученици одељења са посебним потребама. Организовали смо час чији је исход био очекивано успешан.

Читајући причу Генадија Циферова „Зрнашце“ ученици су се, показавши велико интересовање, посветили њеној анализи, дискутовању о јунацима, идеји приче и мотивима. На послетку, задатак да илуструју причу коју су чули, добио је свој крајњи циљ. Своје цртеже, ученици одељења са посебним потребама поклонили су школској библиотеци.

Прошлог месеца библиотека је обогатила свој фонд за више од стотину књига. Десетине сликовница посебно прикладне за наше најмлађе ученике поспешиће и њихов креативни рад.

Зато, са радошћу ишчекујемо њихову следећу посету часовима у библиотеци! Спремили смо им нове задатке!

1  2  3

ШКОЛАРЦИ

ШKOЛA