Момчиловци и новинарство

Његово височанство – наставни иновативни час!
У новембру месецу неколико одељења осмог разреда на часовима руског језика имало је прилику да обрађује актуелну наставну тему „Медији“ на потпуно неуобичајен начин. Наиме, са пет различитих новинарки из Србије и Русије ученици су разговарали о истој теми.
ТВ водитељка и уредник јутарњег програма РТВ Студија Б, Сања Лубардић, показала је ученицима своје радно место и објаснила шта значи бити ТВ новинар. Новинарка дневног листа Вечерње новости, наша суграђанка, Сузана Милошевић, објаснила је колики је изазов бити новинарка штампаног медија. Радијски водитељ и уредник две емисије на Другом програму Радио Београда, Душанка Зековић, приближила је посао радијског водитеља и представила оно чиме се она бави. Сличности и разлике са којима се сусреће руски новинар у Србији представила је Катја Лане, уредник бројних емисија и портала на руском језику који емитују вести из Србије. Осмаци су се на крају упознали и са супругом нашег прослављеног глумца Небојше Глоговца, која такође посао новинарке обавља на маестралан начин.
Имали смо много задатака и питања на овим занимљивим часовима за наше саговорнице и надамо се да је ово само први у низу корака и радионица које ће нам приближити посао не само ове већ било које струке.
Срећан Светски дан телевизије!