„ОВОГОДИШЊА MAСЛЕНИЦА – примењено знање руског језика и културе“

Седам дана уочи Великог поста, Русија прославља Масленицу — древни словенски празник, када цела земља пече палачинке. То је празник који се дочекује с радошћу и испуњен је многим обичајима и општенародним весељем.
И ове године, тачније од 8. до 14. марта, наши Момчиловци су показали колико воле овај руски празник и све његове обичаје.
Осим што су са својим укућанима поделили сазнања о Масленици, упоредивши српске и руске обичаје, показали су и колико су вешти у кухињи, те смо на крају имали права кулинарска надметања у спремању различитих врста палачинки. Иако, због епидемијске ситуације, није било великих активности, које традиционално прате овај прелепи празник у нашој школи, ипак је он симболично обележен и на часовима руског језика, уз поштовање прописаних мера. Што је најважније, деци није ускраћена радост и заиста оно што су осетили тих дана и у чему су учествовали, на њих је оставило невероватан утисак.
На крају, али не и на последњем месту, желимо да упутимо захвалност родитељима за спремност да се укључују у наше активности, будући да без те подршке ништа не би могло да буде у тој мери успешно и лепо.
ФИЛМИЋ О ОВОЈ ДИНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА ЛИНКУ: МАСЛЕНИЦА 2021.