Републичко такмичење у шаху

Републичко појединачно и екипно првенство основних школа у шаху одржаће се у нашој школи 6. и 7. априла 2024. године.
Појединачно такмичење почиње 6. априла 2024. програмом у 13 часова, свечаним отварањем у 13:30 часова, док партије првог кола почињу у 14 часова.
Екипно такмичење почиње 7. априла 2024. у 11 часова; долазак свих екипа најкасније до 10:30 часова.
Адреса: Основна школа “Момчило Живојиновић”, Улица краља Александра Обреновића 25, Младеновац 11400;
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ УЧЕСНИKЕ – листе учесника и парови првог кола биће објављени на интернет страници ШСС у петак, 5. априла 2024. за појединачно такмичење и у суботу 6. априла 2024. за екипно такмичење (учесници и екипе које се не појаве на такмичењу за прво коло, неће бити паровани од другог кола).
Додатне напомене:
Предлажемо да благовремено паркирате ваша возила на следећим паркинзима:
– паркирање аутобуса могуће је извршити на адреси Улица краља Петра Првог код стадиона ФK Младеновац до попуне капацитета;
– паркирање аутобуса и комби возила могуће је извршити на адреси Улица краља Петра И 335 код хотела Селтерс;
– паркирање комби возила могуће је извршити на адреси Улица краљице Марије 32-34, до попуне капацитета;
– паркирање аутомобила могуће је, између осталих места, извршити на већим паркинзима: улица Браће Баџак у непосредној близини аутобуске и железничке станице као и испред Спортског центра “Љубомир Ивановић Геџа” у Улици Вука Kараџића 73.
У двориште наше школе, где ће бити одржана церемонија отварања и пратећи програм, могуће је ући из две улице. Главни улаз у ходник школе, а кроз ходник у двориште, налази се у Улици краља Александра Обреновића 25. Kроз тај улаз могуће је ући до 13:30 часова. Након тог времена, до завршетка појединачног такмичења, у двориште школе могуће је ући искључиво из Црквене улице. За екипно такмичење биће омогућена оба улаза до почетка такмичења.
Улазак у школу оба дана, осим учесницима, биће омогућен искључиво службеним лицима и организаторима.
Уз двориште школе се налазе учионице у којима ће бити омогућено родитељима и пратиоцима да бораве док такмичење траје (ограничени капацитети), али и на трибинама, у зависности од временских услова. Имајући у виду да се наша школа налази у центру града, препоручује се да се родитељи и пратиоци не задржавају у близини саме школе, већ да време до завршетка такмичења искористе за упознавање града.
Проглашење победника и уручивање пехара и медаља биће организовано у школском дворишту (у случају лошег времена у холу школе) након завршетка сваког појединачног турнира. Најљубазније молимо све пратиоце и родитеље да у школу не долазе пре него на интернет страни „Chess-results“  не буде оглашено последње, седмо коло.