Саопштење педагошко-психолошке службе ОШ“Момчило Живојиновић“ поводом увођења наставе на даљину у ванредним околностима у Србији

Драги ученици и поштовани родитељи,

Околности и услови за рад, наставу и учење су се од понедељка променили за све нас,  у читавој Србији.

Желимо овим путем да вам  упутимо подршку и поделимо наше дубоко уверење да ће се све ово веома брзо завршити и да ћемо  наставити са својим животима без великих промена.

Веома је важно да сви схватимо да није у питању продужени распуст, већ да децо, заиста треба веома озбиљно да схватите наставу на даљину. Потребно је да редовно пратите, радите, учите, да радите домаће задатке, пројекте, да се потрудите да савладате све наставне садржаје и да сарађујете са својим учитељима, наставницима, одељењским старешинама, по потреби и са нашом службом.

Све ће се ово веома брзо завршити и док трепнете  поново ћете  бити у школским клупама, али  све што будете радили у овом периоду наставе на даљину биће узето у обзир при формирању закључних оцена на крају другог полугодишта школске 2019/20. године.

Ово је и прилика да користите интернет у праве сврхе- као извор знања, могућност да сазнате нове ствари и унапредите оно што већ знате. На сајту школе ћемо вас редовно извештавати о новим информацијама у вези са наставом на даљину, као и са различитим едукативним садржајима који могу бити од помоћи и који ће вам надамо се, бити занимљиви.

Поштовани родитељи, сарађујте са наставницима своје деце, помозите деци да се навикну на нови модел наставе на даљину, испратите и како ваша деца  проводе своје слободно време, саветујте их и будите им подршка као и увек.

У нади да ћемо се што пре вратити у редовне услове рада и са искреном жељом за добро здравље свих чланова породица, поздравља вас педагошко-психолошка служба ОШ „Момчило Живојиновић“.