Заказивање уписа првака

Од 20.3.2023 до 31.5.2023. године родитељима будућих првака биће доступна апликација ezakazivanjeupisa@prosveta.gov.rs преко које могу да упишу своје дете у школу. Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице за е-упис заказује термин за тестирање детета кроз поменуту апликацију. Ово је битно да се уради како би родитељи који заказивање раде електронским путем имали увид у ажурну понуду слободних термина за тестирање.

Упис деце за први разред основне школе обавља се у периоду од 1.4.2023 до 31.5.2023. године. Истог дана ће психолог школе извршити тестирање детета. Родитељ приликом уписа детета не доноси ниједан документ у папирном облику. Школа по службеној дужности, електронским путем, прибавља податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Министарство просвете је обезбедило подршку родитељима приликом еЗаказивања термина за упис и тестирање ученика у основној школи. Сва питања и недоумице у вези заказивања термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350-557.

Заказивање термина за упис будуђих првака можете учинити на следеће бројеве телефона: 060/4324310 или

011/8231-388.

Срећан упис и полазак у први разред жели Вам колектив ОШ „Момчило Живојиновић“!

Добродошли!